Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Acció per la Independència reconeixen ser els propulsors del sabotatge a les vies de l’AVE

|

- Publicitat -

Acció per la Independència ha reivindicat el sabotatge a les vies de l’AVE de diumenge entre Vilobí d’Onyar i Figueres, que va provocar nombrosos retards als trens de la línia Barcelona-Figueres. La plataforma assegura en una piulada a Twitter que va ser una acció “no violenta i coordinada” per protestar contra “Espanya, el govern català, els partits i entitats”. “No acatem la rendició”, afirmen en una publicació on hi ha imatges de l’acció a les vies amb pancartes i banderes independentistes. Els CDR ha compartit la publicació a les xarxes socials.

Publicitat

Els trens d’alta velocitat entre Barcelona i Figueres /Vilafant van registrar diumenge retards de més d’una hora per una actes vandàlics que es van produir de matinada al tram que va de Vilobí a la capital altempordanesa. Els autors del sabotatge van fer tres accions simultànies i van cremar arquetes de cablejat en diferents punts de la via, a la zona d’Aiguaviva (Gironès). El Centre de Control d’Adif va informar de la incidència cap a la una de la matinada i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per identificar-ne els autors.

Aquest dimecres Acció per la Independència ho ha reivindicat a través de les xarxes. Ho ha fet en una piulada a Twitter i també amb un comunicat. En aquest sentit, asseguren que va ser un acte de sabotatge en protesta pel “mal servei de les empreses operadores”, que va ser una acció “coordinada i intencionada” però que, en cap cas, es van posar en risc les persones i que vol denunciar el “menysteniment, la violència i la persecució que exerceix Espanya contra Catalunya”.

L’acció, però, també s’adreça al Govern català, als partits i les entitats. “Seguim en lluita” i ‘No acatem la rendició” són dos dels lemes que hi reivindiquen. Els CDR han compartit la publicació a través de Telegram.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió