Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Acció per la Independència neix per impulsar la desobediència civil i fer possible “el control del territori”

Es defineix com una plataforma “anònima, transversal i unitària; sense caps visibles ni l’aixopluc de partits polítics o entitats cíviques, socials o culturals, que fonamenta la seva activitat exclusivament en l’organització i el control del territori”

Redacció 23/04/2021
Pancarta amb el lema 'Desobediència. El camí cap a la independència' a l'Ajuntament de Vic.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi el CDR Acció Directa no és l’única organització que s’ha donat a conèixer per activar la desobediència civil i l’acció directa per avançar cap a la independència. També ha presentat el seu manifest fundacional Acció Per la Independència, que ha penjar pancartes amb el lema “Desobediència. El camí cap a la independència’ en diversos punts del país, el mateix lema que ha utilitzat CDR Acció Directa. Dues iniciatives que cooperen i que aposten per accions al carrer per fer reviscolar el moviment independentista després d’un temps de desmobilització.

Acció per la Independència es defineix “anònima, transversal i unitària; sense caps visibles ni l’aixopluc de partits polítics o entitats cíviques, socials o culturals, i fonamenta la seva activitat exclusivament en l’organització i el control del territori”. L’assemblea constituent de la plataforma va tenir lloc aquest mes d’abril a Perpinyà i va aplegar membres i representants de col·lectius, organitzacions i agrupacions ciutadanes d’arreu dels Països Catalans. El manifest fundacional defensa que “només la confrontació pacífica i democràtica ens portarà a la independència de Catalunya. La desobediència, exercida des de l’autoorganització i el compromís de la ciutadania, és el nostre camí a seguir”. I proclama “el lideratge de la ciutadania en el camí cap a la independència”. L’assemblea fundacional va acodar la constitució de la plataforma Acció per la Independència, que “neix per unificar la veu de la ciutadania, que s’expressarà mitjançant la mobilització, l’acció civil directa, la desobediència civil activa i l’autodefensa. En cap cas farà ús de la violència contra les persones”. La plataforma implementarà una estratègia pròpia i aposta per estendre la desobediència i fa ua crida als agents polítics, entitats i organitzacions a sumar-s’hi. També fa una crida a reconèixer una autoritat nacional fora del marc legal espanyol que treballi políticament per assolir la independència.

Podeu consultar aquí el manifest fundacional: Manifest Fundacional Acció per la Independència

 

Els CDR es reinventen i passen a l’”Acció Directa”