Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Acció per la Independència ja acumula sis sabotatges exitosos a símbols franquistes: “Seguim la neteja!”

Vox ja els ha denunciat a la fiscalia de Sánchez per ultratge a la bandera, mentre el col·lectiu segueix sumant èxits en la destrucció de monòlits franquistes

Àlex Huguet 24/07/2021

El col·lectiu independentista Acció per la Independència ha celebrat aquest dissabte l’èxit del sisè sabotatge que han dut a terme sobre símbols franquistes. En una piulada, s’atribueixen el mèrit per la destrucció d’una làpida franquista del costat de Santa Maria del Collell. Els últims dies, l’agrupació ha destruït diversos monòlits que enalteixen el franquisme, i els han anat enumerant en un fil a Twitter, assegurant que “seguirem la neteja” i amb l’objectiu de controlar el territori.

En aquest sentit, Vox  s’ha presentat una denúncia a la Fiscalia de Barcelona contra Acció per la Independència per l’atac a la cripta del Terç de Requetès de Nostra Senyora de Montserrat. Es va anunciar aquest “sabotatge” el diumenge passat a través del seu compte a Twitter, on va penjar un vídeo on es veu la crema de diversos símbols, entre els quals una bandera preconstitucional. El partit d’ultradreta hi veu delictes contra els sentiments religiosos, d’odi, de danys al patrimoni públic i d’ultratge a la bandera. El Terç de Requetès va ser una unitat militar de xoc integrada a l’exèrcit franquista durant la Guerra Civil. La cripta funerària, construïda el 1958, conté les despulles i els noms dels 319 membres del Terç morts a la guerra.