Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

Acaba amb èxit l’operació quirúrgica del Papa Francesc per un problema de còlon

No se sap encara quan rebrà l’alta hospitalària i es preveu que redueixi la seva agenda

Agències 05/07/2021
El papa Francesc ha hagut de passar pel quiròfan.

El Papa Francesc ha estat operat amb èxit d’una estenosis diverticular al còlon a l’hospital Policlínic Gemelli de Roma, on ha arribat a les 13:00 (hora local) per tal d’ingressar per la intervenció quirúrgica, que estava programada. En un comunicat, el director de l’oficina de premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha explicat que el Papa “ha reaccionat bé a l’operació, en la qual li han subministrat anestèsia general”. El metge encarregat de l’operació quirúrgica ha estat el doctor cap del departament de cirurgia digestiva de l’hospital Policlínic Gemelli, Sergio Alfieri.

Segons ha confirmat el portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, la cirurgia de còlon havia estat programada amb anterioritat. Com cada diumenge, Francesc, de 84 anys, ha resat l’oració de l’Àngelus a les 12.000 hores des de la seva finestra de l’estudi privat en el palau apostòlic. La seva agenda per als propers dies es veurà reduïda, encara que té programat un viatge internacional del 12 al 15 de setembre a Eslovàquia, segons ha anunciat ell mateix. Just després d’acabar l’Angelus ha ingressat a l’hospital. De moment, no se sap quan rebrà l’alta hospitalària.

Des que va començar el seu papat, el Pontífex només havia estat operat de cataractes al desembre de 2019. En aquella ocasió es va tractar d’una simple intervenció en la vista, de rutina, feta amb làser, que no va fer que el Papa hagués de ser ingressat més enllà d’unes poques hores i que no va influir en la seva agenda. Aleshores, el propi Pontífex va informar de la intervenció durant una visita a la presó romana de Regina Coeli. “Fa bé una renovació perquè a la meva edat, per exemple, venen les cataractes i no es veu bé la realitat: l’any que ve hauré d’operar-me”, va comentar ell mateix mentre conversava amb els detinguts de la presó de Roma.