Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Absolts els sis joves d’Arran per l’ocupació de la seu del PP a Barcelona el 2017

Després de 5 anys i 8 mesos, el magistrat conclou que no es van cometre desordres públics

Redacció 30/11/2022
Diversos membres d'Arran accedeixen a la Ciutat de la Justícia Data de publicació: dimecres 09 de novembre del 2022, 10:33 Localització: Barcelona Autor: Eli Don

Un jutjat de Barcelona ha absolt els sis membres d’Arran jutjats per ocupar la seu del PP a Barcelona el març del 2017. El magistrat considera que només s’ha provat que un dels acusats va estar entre la primera i la segona porta del vestíbul de l’edifici, però que en cap moment es van crear aldarulls o es va impedir per la força entrar o sortir de la seu.

Malgrat que el PP va retirar la seva acusació particular, la fiscalia repressora mantenia una petició de multa de més de 30.000 euros en total. La sentència veu provat que els acusats van assistir a un acte a l’exterior de la seu, però no s’ha demostrat que l’únic identificat cometés desordres públics.

Durant el judici, els acusats van coincidir a dir que la protesta es va realitzar en el marc d’una acció reivindicativa que va durar aproximadament una mitja hora i que va agrupar unes poques desenes de persones al carrer, sense més incidents. Des d’Arran han celebrat la victòria judicial, que arriba poc abans de l’aniversari dels deu anys d’organització. “Avui més que mai, l’organització és la clau de la victòria”, han reivindicat. Igualment, Alerta Solidària ha aplaudit que després de 5 anys i 8 mesos s’hagi fet justícia.