Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Absolt el nord-americà que escodrinyava un contenidor durant les protestes postsentència

La Fiscalía va sol·licitar 6 anys de presó per Charles Andrew Pittman, que ha complert 5 mesos engarjolat sense cap prova

Redacció
Redacció 22/11/2021
L'advocat d'Alerta Solidària David Aranda i Charles, detingut post-sentència acusat de voler cremar un contenidor | ACN

El jutjat penal 2 de Barcelona ha absolt finalment Charles Andrew Pittman, el jove nord-americà detingut en el marc de les protestes independentistes postsentència. La Fiscalia cega de repressió, demanava una pena de sis anys de presó, 7.2000 euros de multa i l’expulsió de l’Estat per trobar-lo rebostejant un contenidor en el moment en què les Marxes per la Llibertat arribaven a Barcelona.

Des d’Alerta Solidària, en tot moment han denunciat que es tracta d’un altre judici farsa, ja que “la versió de dos agents de la Guàrdia Urbana va ser suficient per detenir-lo i empresonar-lo”. I sense cap prova que pogués incriminar-lo, Charles A. Pittman ha passat cinc mesos a la presó. Des de la plataforma recorden que és un dels 28 empresonats per frenar les protestes i remarquen que el seu únic “delicte” era trobar-se enmig de les protestes contra la injusta sentència del Procés.

La magistrada considera que tampoc ha “quedat acreditat” que “cremés uns rotlles de paper higiènic amb la intenció que el foc es propagués i calcinés per complet el contenidor”, on es trobava quan el van detenir. El tribunal afegeix que “no ha quedat acreditat” que el contenidor patís danys ni tampoc que els petits productes que portava l’acusat fossin substàncies inflamables.