Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Absolen tres mossos acusats de lesions en la protesta per una conferència de Marchena a Barcelona

El jutjat determina que les lesions denunciades no han quedat acreditades en l'acte del judici

|

- Publicitat -

Tres agents dels Mossos d’Esquadra han estat absolts d’un delicte de lesions que se’ls atribuïa en el marc d’una concentració de rebuig a la presència del magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena a Barcelona el 4 de juliol del 2022, segons ha avançat ‘El Nacional’ i ha confirmat l’ACN.

En el marc d’una maniobra policial per desembarassar de manifestants la porta del Col·legi d’Advocats de Barcelona, on el magistrat havia de fer una conferència, hi va haver un forcejament entre els agents i un dels concentrats que posteriorment els va denunciar per lesions. La magistrada que ha jutjat el cas ha conclòs, però, que les lesions denunciades no han quedat acreditades en l’acte del judici, i per això resol l’absolució dels tres policies.

Publicitat

El denunciant va declarar a la vista que el dispositiu policial va començar a empènyer els concentrats per treure’ls de davant la porta malgrat que no hi havia aldarulls, ni cap mena de violència, només xiulades.

Ell estava a la zona que els Mossos volien desallotjar i, segons el seu relat, un agent el va agafar pel coll. Aleshores va cridar als periodistes de la zona que ho gravessin, i en aquell moment el mosso i un altre company van intentar endur-se’l a una furgoneta policial.

El denunciant es va asseure a terra i recorda que més agents se li van tirar a sobre, que algun li va prendre la cartera i que li van fer una foto del DNI, abans no pogués recuperar-la. Després ningú li va demanar la identificació. Per tot plegat va explicar que se li havia estripat el jersei i que va patir lesions a l’esquena i a altres parts del cos.

Et pot interessar  Elena diu que els Mossos continuaran actuant per garantir els mínims de funcionament a les presons

Els mossos admeten haver-lo agafat pel coll de la samarreta

Els tres agents, per la seva banda, van fer declaracions similars, explicant que el denunciant i una altra persona no es volien apartar i que això va motivar la decisió de retirar-lo de l’indret per identificar-lo.

Un dels tres mossos va admetre que l’havia agafat pel coll de la samarreta, perquè, va dir, no se li havia acudit altra manera d’endur-se’l. També va admetre que li havien agafat la cartera per identificar-lo i va dir que després li havien tornat. No va admetre, en canvi, que els Mossos s’haguessin tirat a sobre del denunciat.

A la sentència, la magistrada considera que les ferides que va patir el denunciant no es poden enquadrar en els tipus penals recollits per la llei, i que per això procedeix l’absolució dels tres agents.

Admet, així, que el caporal va agafar el manifestant del braç, i subratlla que molt probablement va ser en aquell moment quan va patir les lesions “tenint en compte la fragilitat capil·lar d’un individu de 69 anys, amb independència de la seva forma física”. La resta de lesions “és perfectament assumible” que se les fes quan estava estirat a terra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut