Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Absolen l’alcalde socialista de Calafell d’un delicte de prevaricació

|

- Publicitat -

El Jutjat Penal número 2 de Tarragona ha absolt de prevaricació l’alcalde, Ramon Ferré, l’exbatlle Jordi Sánchez i un tècnic municipal. Els tres van ser denunciats per Sunway SL, propietaris de la masia Cal Perotet, que els acusava d’haver delinquit l’any 2008, quan van signar una permuta per expropiar-li la masia a canvi d’una altra finca de menys valor.

També considerava que s’havien comès irregularitats en l’incompliment d’un conveni urbanístic signat per desenvolupar un centre comercial. El 2016 el Tribunal Suprem va sentenciar que Ferré, Sánchez i el tècnic municipal no havien comès cap delicte, però Sunway també els havia denunciat penalment. Ara el jutjat penal ha refermat l’exculpació.

Publicitat

El cas jutjava Ramon Ferré pel seu càrrec com a regidor d’Urbanisme en el moment dels fets, així com Jordi Sánchez per la seva responsabilitat com a alcalde en aquella època. La tercera persona jutjada era el director d’Urbanisme de l’Ajuntament de Calafell.

La sentència tanca una polèmica que es remunta al 2008, quan Sunway va enderrocar la masia. L’empresa va justificar-ho pel deteriorament en què es trobava la finca, després d’anys sense avenços respecte a un conveni urbanístic que havia de servir per desenvolupar una zona comercial si es preservava el mas.

Després de l’enderroc, l’Ajuntament va planificar un centre cívic en aquell espai, fet que l’empresari va considerar una revenja. En aquest escenari, el consistori va permutar la finca a canvi d’uns altres terrenys. Sunway va considerar que aquell intercanvi el perjudicava perquè deia que les dues propietats no eren del mateix valor. La justícia, però, ha conclòs en dues ocasions que el pla urbanístic va ser legal i que afavoria l’interès públic.

Et pot interessar  El ple de Barcelona tomba el pressupost i Collboni anuncia una qüestió de confiança per tenir-lo aprovat el 2 de maig

“Defensar l’interès general ens ha comportat una acusació injusta i de vegades delirant, que ha durat més de tretze anys”, ha valorat aquest dimecres l’alcalde Ramon Ferré després de fer-se pública la sentència, que no és ferma i admet recurs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut