Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Abascal i Espinosa podrien ser jutjats per un delicte d’injúries contra els migrants

|

- Publicitat -

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus ha decidit elevar la causa contra els líders de VOX, Santiago Abascal i Iván Espinosa de los Monteros, per infringir la llei després de reclamar, en mitjans públics, que la majoria de casos de violacions a Espanya són per part d’immigrants.

El passat novembre, un advocat de Reus va presentar, a través de l’Associació de ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament Watani, una denúncia contra Vox per incitar a l’odi i a la violència en les declaracions esmentades. De moment, el magistrat ha fet que Abascal i Espinosa ja no estigui només imputats, sinó que passin a tenir la condició d’investigats. A més, veu incoació “per delicte d’injúries sense perjudici de les noves qualificacions durant el transcurs de la instrucció”.

Publicitat

Abascal i Espinosa, propulsors de Fake news en mitjans públics

El líder del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal, va fer unes declaracions en un debat a TVE, on va dir que “des de la Manada de San Fermín hi ha hagut més de 100 manades i el 70% dels que estan imputats són estrangers”, i Iván Espinosa va dir bajanades similars a una altra televisió de la caverna, Antena 3: “un estranger és tres cops més propens a violar que un espanyol”.

En els dos casos, aquestes declaracions han estat desmentides per informes oficials, per tant és de suposar que els dirigents de Vox van mentir desproporcionadament i van insultar tots els estrangers que viuen a l’estat. És per això que l’advocat va portar al cas als jutjats per fer unes declaracions “altament perilloses i alarmistes”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut