Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Abascal aprofita el circ de la moció de censura per carregar contra l’independentisme

El líder de Vox afirma que els diputats sobiranistes són “ocupes i copistes”

Agències 21/10/2020
Pla mitjà de Santiago Abascal (Vox) intervenint durant el debat de la moció de censura el 21 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

El president de Vox i candidat de la moció de censura, Santiago Abascal, ha afirmat que els diputats independentistes i sobiranistes són “ocupes” i “colpistes”. “No són diputats legítims d’aquest Congrés” i “se’ls ha d’anomenar renegats”, ja que “han vingut a aquesta institució per jurar destruir-la”, ha afirmat aquest dimecres durant el debat de la moció de censura a la cambra baixa. “Els partits que aspiren a destruir la sobirania no han de ser legals”, ha defensat Abascal. El líder del partit d’ultradreta ha acusat el govern espanyol de ser una “màfia” i “el pitjor en 80 anys d’història” i ha titllat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “mentider sense escrúpols capaç de qualsevol cosa”.

Abascal ha afirmat que el llegat de l’executiu de Sánchez és la “tristesa i la tragèdia” i ha assegurat que la gestió que han fet de la pandèmia ha estat “negligent i criminal”. El líder de Vox ha criticat que el govern espanyol “no respecta ni al Rei ni a la sobirania” i ha afirmat que Unides Podem -els “comunistes”- es volen mantenir en el poder “per mitjans antidemocràtics”.

“Res anirà millor amb vostès”, ha dit Abascal a l’executiu espanyol. El líder de Vox s’ha compromès a convocar eleccions abans de finals d’aquest any en cas que prosperés la moció de censura i ha demanat “respecte” a aquells diputats que no estan d’acord amb la presentació de la moció de censura. “Es tracta d’aturar el procés de destrucció d’Espanya”, ha dit.