Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Abascal, amb l’ascens dels talibans a Afganistan, prova de maquillar el feixisme de Vox per evitar comparacions

|

- Publicitat -

Santiago Abascal, el líder del polític més ultradreta d’Espanya, ha encetat el transcurs polític sense sorpreses i ha seguit endolcint el feixisme més ranci. Aquest cop, però, intentant disfressar-se en una postura menys radical, a causa de l’ascens dels talibans a l’Afganistan i al fet que la seva visió pogués generar comparacions que no l’afavorissin. El líder de Vox ha intentat, sense èxit, desmarcar-se de la radicalitat i l’odi que caracteritzen el partit d’extrema dreta fent-ho amb afirmacions buides de significat, que no ha sabut sostenir- D’aquesta manera, s’ha evidenciat, encara més, la voluntat del partit de ser un llop amb pell d’ovella, per guanyar adeptes a les seves files.

Malgrat que ha afirmat s’ha mostrat a favor de l’acollida ha criticat l’arribada “d’il·legals” i que ha catalogat “d’invasió migratòria” la crisi de maig. A més a més, ha dit que “porta al suïcidi en termes culturals, de seguretat i econòmics”. D’aquesta manera, també ha criticat el Gobierno, per no donar suficientment suport a les forces policials, soldats i diplomàtics al país d’Orient Mitjà. Fent gala d’una ignorància total ha explicat que la Unió Europea no té cap obligació moral amb la població afganesa i ha mencionat que els “països àrabs limítrofs” són qui haurien d’oferir refugi.

Publicitat

Abascal ha tingut crítiques per a tothom i ha fet afirmacions molt dures en què ha dit que el PSOE i el PP “emparen a les organitzacions no governamentals que col·laboren amb les màfies” i ha donat a entendre que la falta d’ajudes dels espanyols provenia dels ajuts a les persones migrants. Sense ser conscient que està proposant iniciatives il·legals, ha demanat l’expulsió immediata de les persones migrants a qui ha atribuït la majoria de delictes comesos a Espanya.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics

En un discurs totalment xenòfob ha condemnat únicament els crims comesos per estrangers a Espanya i ha mostrat la seva solidaritat únicament amb les persones espanyoles que les havien patit. Certament, Abascal ja no crida ni cerca la confrontació com a única estratègia principal per guanyar votants. El líder de Vox s’ha mostrat com l’alternativa al bipartidisme i defensarà aquesta postura, en un context en què va a totes, però amb un canvi substancial: sap que per seguir creixent ha d’adornar el seu posicionament polític i ha demostrat que està disposat a fer-ho.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut