Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ábalos culpa “Torra i les seves contradiccions” del bloqueig amb la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha mostrat la disposició del Gobierno a convocar la taula de diàleg amb Catalunya i ha assegurat que si encara no s’ha reunit és pels “problemes i contradiccions” del president de la Generalitat, Quim Torra.

En una entrevista a RNE, el ministre ha deixat clar que la convocatòria d’una altra trobada entre La Moncloa i la Generalitat “no depèn” de l’executiu de Pedro Sánchez, la “disposició del qual és plena”.

Publicitat

“No teníem cap problema a reunir-la a l’agost o qualsevol dia de setembre. No és al PSOE o l’executiu a qui pertoca convocar aquesta segona reunió després de la primera, que crec que es va celebrar a final de febrer o començament de març”, ha insistit el secretari d’Organització dels socialistes.

En aquesta línia, Ábalos ha asseverat que l’executiu espanyol manté el seu “compromís” amb els acords que van subscriure. “El problema més aviat és de Torra i les seves contradiccions”, ha apuntat el ministre.

El titular de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ha expressat així després que Sánchez telefonés a Torra dilluns passat a la tarda, amb qui va acordar que els seus gabinets treballin en un ordre del dia de cara a la propera reunió.

Amb tot, i malgrat que van acordar que havia de “tenir lloc a Barcelona” en els propers dies, la segona reunió continua sense data. A més, aquest divendres un tribunal de cinc magistrats escoltarà els arguments de la defensa de Torra contra la condemna a un any i mig d’inhabilitació que li van imposar per desobeir la Junta Electoral Central.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut