Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A punt per esgotar el termini: S’arribarà a un acord sobre les llicències per edat del Parlament?

|

- Publicitat -

El Parlament està suant tinta per intentar trobar un acord que satisfaci davant les llicències per edat autoritzades en els últims mesos.

Avui dilluns 11 de juliol és la data que s’havia fixat després de diversos ajornaments per falta d’acord. La Mesa del Parlament va decidir esborrar la figura que permet seguir cobrant sense anar a treballar els anys abans de jubilar-se, però cal decidir què passa amb els treballadors que ja la tenien autoritzada. Un fet que va causar molta polèmica mesos enrere.

Publicitat

Fonts pròximes a Laura Borràs manifesten que si no hi ha acord en les pròximes hores i s’esgota el termini, la Comissió d’Afers Institucionals (CAI), que es reuneix dijous, hauria de votar sobre les dues noves figures acordades inicialment amb els treballadors, però que la mateixa presidenta va aturar.

En el marc de la negociació amb el Consell de Personal, que representa els treballadors del Parlament, va sorgir la possibilitat de crear dues noves figures per als majors de 60 anys. Però aquestes estan en punt mort tot i que inicialment van tenir el vistiplau de la Mesa. I és que la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) tenia previst ratificar-les al juny, però el punt va saltar de l’ordre del dia perquè Borràs creu que és un sistema que té similituds amb les polèmiques llicències per edat. I, per tant, no han quedat aprovades perquè la ratificació de la CAI és un pas imprescindible.

Ara, a punt que s’esgoti el termini fixat per arribar a un acord i constatant que no hi ha avenços, el plantejament de la presidenta de la cambra és que ara sí la CAI voti sobre les dues noves figures i que tots els grups s’hi pronunciïn.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut