Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A partir d’ara, Europa augmentarà “significativament” la despesa en defensa

|

- Publicitat -

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea (UE) han acordat augmentar “significativament” la despesa defensa, amb “una part significativa d’inversió”. En la declaració final de la trobada informal a Versalles (França), els líders europeus es comprometen a incrementar la despesa en la matèria, però sense fixar cap xifra. En plena invasió russa d’Ucraïna, subratllen el compromís per invertir “més i millor” en defensa i en “tecnologies innovadores”. El text també aposta per “desenvolupar més incentius per estimular les inversions” que siguin “col·laboracions” entre estats amb “projectes conjunts i compres conjuntes de mitjans de defensa”.

L’objectiu de l’increment de la despesa en defensa, assenyalen els líders, és que la UE sigui “més forta i capaç en l’àmbit de la seguretat i la defensa”.

Publicitat

Entre les accions que cal impulsar, segons els líders, hi ha el foment de sinergies entre la recerca civil i de defensa i la innovació, així com invertir en tecnologies “crítiques i emergents” i “innovació en seguretat i defensa”.

La declaració també demana a la Comissió Europea que presenti un informe al maig sobre les “bretxes d’inversió en defensa” i les “iniciatives necessàries per reforçar la industria de defensa europea i la base tecnològica”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut