Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

A judici el jove que va saltar al Camp Nou per demanar la llibertat dels presos polítics

“La seguretat del Barça m’acusa d’etzibar-li un cop de puny a un auxiliar de seguretat per a poder accedir a la gespa. Vull deixar meridianament clar que en cap moment es va produir la citada agressió”, diu l’Alex Aymerich

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 21/10/2019
Àlex Aymerich, al Camp Nou, demanant la llibertat dels presos polítics/ Twitter @BassaMontse

L’1 de maig d’enguany, l’Alex Aymerich Roman va ocupar espais en mitjans d’arreu del món per saltar al Camp Nou (en el minut 17:14, amb l’ajuda del seu germà Sergi Aymerich) durant el partit de semifinals de la Champions que disputaven el FC Barcelona i el Liverpool amb una samarreta groga que demanava la llibertat dels presos i preses polítics catalans. Aquest dilluns, 21 d’octubre, el jove explica a ‘La República’ que l’han avisat que dimecres, a les 12.15 hores, està citat a un judici per un delicte de lesions lleu a la Sala de Vistes nº230 – Planta 2ª. Segons assegura, en cap moment ha rebut la citació que asseguren haver-li fet arribar el mes d’agost.

“La seguretat del Barça m’acusa d’etzibar-li un cop de puny a un auxiliar de seguretat per a poder accedir a la gespa. Vull deixar meridianament clar que en cap moment es va produir la citada agressió. És obvi que pretenen criminalitzar la nostra acció, com a resposta a la ràbia que van sentir per no ser capaços d’impedir-la”, apunta Aymerich, que insisteix que “és impensable que pretenguéssim demanar la llibertat dels presos polítics i d’activistes en favor dels drets humans a cops de puny”.  I conclou que, “aquell dia, com en la resta de partits que es disputen al Camp Nou, l’estadi era ple de càmeres i de gent, i òbviament ningú va registrar l’agressió perquè no es va produir”.

El jove assegura que només vol que “se sàpiga la veritat” i que “seguirem lluitant” per la República catalana.