Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A judici el jove que va saltar al Camp Nou per demanar la llibertat dels presos polítics

|

- Publicitat -

L’1 de maig d’enguany, l’Alex Aymerich Roman va ocupar espais en mitjans d’arreu del món per saltar al Camp Nou (en el minut 17:14, amb l’ajuda del seu germà Sergi Aymerich) durant el partit de semifinals de la Champions que disputaven el FC Barcelona i el Liverpool amb una samarreta groga que demanava la llibertat dels presos i preses polítics catalans. Aquest dilluns, 21 d’octubre, el jove explica a ‘La República’ que l’han avisat que dimecres, a les 12.15 hores, està citat a un judici per un delicte de lesions lleu a la Sala de Vistes nº230 – Planta 2ª. Segons assegura, en cap moment ha rebut la citació que asseguren haver-li fet arribar el mes d’agost.

“La seguretat del Barça m’acusa d’etzibar-li un cop de puny a un auxiliar de seguretat per a poder accedir a la gespa. Vull deixar meridianament clar que en cap moment es va produir la citada agressió. És obvi que pretenen criminalitzar la nostra acció, com a resposta a la ràbia que van sentir per no ser capaços d’impedir-la”, apunta Aymerich, que insisteix que “és impensable que pretenguéssim demanar la llibertat dels presos polítics i d’activistes en favor dels drets humans a cops de puny”.  I conclou que, “aquell dia, com en la resta de partits que es disputen al Camp Nou, l’estadi era ple de càmeres i de gent, i òbviament ningú va registrar l’agressió perquè no es va produir”.

Publicitat

El jove assegura que només vol que “se sàpiga la veritat” i que “seguirem lluitant” per la República catalana.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut