Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

85 professionals que estaven en quarantena es reincorporen a l’Hospital d’Igualada

|

- Publicitat -

Un total de 85 professionals sanitaris s’han reincorporat aquest divendres a l’Hospital d’Igualada. Es tracta de personal que estava en quarantena des que es va declarar el brot de coronavirus a la capital de l’Anoia i que han donat negatiu a la prova de covid-19, segons ha informat el Departament de Salut. Des de dimecres que s’estan fent 100 tests diaris als professionals en quarantena per haver estat en contacte amb algun positiu i els que surtin negatius s’aniran reincorporant a l’hospital. La Generalitat preveu que la xifra de recuperacions augmenti i el centre pugui recuperar bona part del personal que tenia aïllat ja sigui per estar infectat o bé per precaució.

A més, des del passat 11 de març s’han fet 42 contractacions directes de nous professionals sanitaris per reforçar l’assistència a la Conca d’Òdena i s’han destinat 180 llits de l’Hospital General de Catalunya a pacients d’Igualada i dels municipis veïns amb 120 metges i infermers. L’Hospital de Bellvitge també treballa conjuntament amb el d’Igualada per donar-li el suport necessari per fer front a la pandèmia.

Publicitat

Paral·lelament, la Generalitat ha anunciat la obertura de 50 nous llits al centre igualadí i ha explicat que calcula que l’hospital encara té capacitat per créixer a mesura que es reincorpori més personal. La capacitat de creixement en la zona ambulatòria és de 25 pacients i l’àrea de consultes podria encabir fins a 20 pacients més.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut