Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

80 estudiants segueixen ocupant l’edifici històric de la UB en contra de la “crisi educativa”

|

- Publicitat -

Els estudiants que van ocupar aquest dimarts l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) contra la “crisi educativa” segueixen 24 hores després amb la seva protesta a les dependències de la facultat, on han passat la nit unes 80 persones.

Fonts del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (Sepc) han explicat a Europa Press aquest dimecres que al llarg de la jornada se centraran a preparar la seva reunió del dijous amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (Acup) per reclamar-los de nou que signin el ‘Compromís contra la crisi educativa’ llançat pel moviment estudiantil.

Publicitat

Representants del Sepc ja es van reunir aquest dimarts a la tarda amb l’Acup, que va assegurar tenir “bona sintonia” amb les seves demandes, per demanar el compromís dels rectors enfront de la crisi educativa en la qual consideren que estan immerses les universitats públiques en el marc de la pandèmia.

Entre altres mesures, el ‘Compromís contra la crisi educativa’ reclama l’equiparació dels preus de grau i els de màster entre si, la remuneració obligatòria de les pràctiques i el “suport per a l’absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública”.

També exigeix un pla de xoc per al català davant l'”emergència lingüística”, implantar protocols feministes efectius i revisar els plans docents des d’una perspectiva de gènere.

Et pot interessar  El PPC promet "combatre sense complexos" les ocupacions il·legals d'habitatges i actuar en menys de 24 hores
Publicitat

Opinió

Minut a Minut