Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

80 estudiants segueixen ocupant l’edifici històric de la UB en contra de la “crisi educativa”

Al llarg de la jornada prepararan la reunió amb l’Associació Catalana d’Universitat Públiques per reclamar el “Compromís contra la crisi educativa”

Agències 21/04/2021

Els estudiants que van ocupar aquest dimarts l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) contra la “crisi educativa” segueixen 24 hores després amb la seva protesta a les dependències de la facultat, on han passat la nit unes 80 persones.

Fonts del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (Sepc) han explicat a Europa Press aquest dimecres que al llarg de la jornada se centraran a preparar la seva reunió del dijous amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (Acup) per reclamar-los de nou que signin el ‘Compromís contra la crisi educativa’ llançat pel moviment estudiantil.

Representants del Sepc ja es van reunir aquest dimarts a la tarda amb l’Acup, que va assegurar tenir “bona sintonia” amb les seves demandes, per demanar el compromís dels rectors enfront de la crisi educativa en la qual consideren que estan immerses les universitats públiques en el marc de la pandèmia.

Entre altres mesures, el ‘Compromís contra la crisi educativa’ reclama l’equiparació dels preus de grau i els de màster entre si, la remuneració obligatòria de les pràctiques i el “suport per a l’absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública”.

També exigeix un pla de xoc per al català davant l'”emergència lingüística”, implantar protocols feministes efectius i revisar els plans docents des d’una perspectiva de gènere.