Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

33 Premis Nobel d’Economia defensen Andreu Mas-Colell davant del setge del Tribunal de Cuentas

|

- Publicitat -

Un grup de 33 premis Nobel d’Economia i 20 destacats economistes han publicat un article en defensa de l’economista i exconseller d’Economia de la Generalitat Andreu Mas-Colell, que s’enfronta, al costat d’altres 39 ex-alts càrrecs del Govern, a un procediment del Tribunal de Comptes. La carta, la qual ha signat Joseph Stiglitz, Jean Tirole, Daniel Kahneman, George Akerlof, Lars Hansen, Robert Merton o Paul Milgrom, entre d’altres, s’ha publicat aquest dimarts a ‘El País’. El procediment pretén recuperar els diners públics que presumptament es van malversar en la promoció internacional del procés independentista entre el 2011 i el 2017.

Publicitat

Els signants asseguren estar “profundament preocupats per les notícies i la situació del professor Andreu Mas-Colell”, al qual descriuen com un dels economistes espanyols més coneguts i respectats. Alerten que el procediment del Tribunal de Comptes “pot tenir conseqüències financeres desastroses” per a l’economista català perquè, diuen literalment, qualsevol apel·lació pot trigar anys i, mentrestant, l’acusat hauria de presentar una garantia financera per la suma total de qualsevol multa especificada.

Per aquest motiu, assenyalen que Mas-Colell s’enfronta a la perspectiva que es confisquin tots els seus béns malgrat que en la documentació “no s’especifica” la connexió de l’economista. Asseguren que l’exconseller “és una persona de la màxima integritat” i que és reconegut per ser una persona dedicada al bé públic. “Espanya va ser molt afortunada que un economista de la capacitat i la talla del professor Mas-Colell estigués disposat a dedicar-se al servei públic”, sentencien. Apunten que el resultat de procediment pot “tenir una influència negativa” en la voluntat dels científics espanyols a l’exterior de tornar a Espanya per contribuir al servei públic. Reclamen que la situació s’aclareixi “amb promptitud” i que, en absència de càrrecs específics contra ell, el Tribunal de Comptes eviti conseqüències indesitjades i injustes per a l’economista, en les seves paraules.

Et pot interessar  El PIB de Barcelona supera per primer cop els 100.000 milions d'euros i suposa el 34,5% del de Catalunya
Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut