Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

17-A: Entitats independentistes protesten a Barcelona per exigir responsabilitats pel crim d’Estat

|

- Publicitat -

El Consell per la República, l’ANC i CDR s’han concentrat en una protesta davant la delegació del Parlament Europeu a Barcelona on també hi ha assistit la líder de Junts, Laura Borràs. Durant la cita, que no ha estat secundada per cap partit, els organitzadors han responsabilitzat a l’executiu espanyol i al CNI de l’atac jihadista que va costar 16 vides i desenes de ferits l’any 2017.

Des de la seu de la UE, han carregat contra l’Estat per la seva responsabilitat en l’atemptat terrorista de la Rambla, del que s’han complert cinc anys marcats per l’opacitat i el silenci polític. Tot i les traves de PSOE, PP i Cs a una investigació real, les declaracions de l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo sobre el “petit ensurt” que volien donar els serveis d’intel·ligència espanyols a Catalunya han propiciat que cada cop més persones demanin esclarir la relació entre el CNI i l’imam de Ripoll. Per això, els organitzadors han exigit responsabilitats i la intervenció d’Europa.

Publicitat

Unes 250 persones s’han reunit davant de la Pedrera, on s’han sentit càntics acusant l’Estat “d’assassí” i criticant la inacció de la Generalitat en aquest assumpte. A la cita no hi havia representants institucionals, però sí la presidenta de Junts, Laura Borràs, i alguns diputats del partit vinculats al Consell de la República, com Aurora Madaula.

Els organitzadors han llegit els noms de les víctimes de l’atemptat i han desfilat amb les banderes dels països d’on provenien. Així mateix, han cantat l’himne dels Segadors, han fet un minut de silenci i han acabat la cita entre crits d’independència “ja”.


“El CNI i el govern de l’Estat espanyol estaven darrere dels atemptats”, afirmava el manifest llegit durant l’acte. “El 17 d’agost va ser un crim d’estat, crim que ja havia estat anunciat prèviament per l’aleshores ministre d’Afers Exteriors”, ha afegit una altra lectura feta durant la concentració a les portes de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Entre els assistents hi havia persones amb la cara tapada amb màscares blanques, alguna bandera independentista i persones amb pancartes on es podia llegir “L’Estat espanyol ho sabia” o “Estat espanyol assassí”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut