Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

10.000 docents es manifesten per segon dia a Barcelona amb moments de tensió al Saló de l’Ensenyament

|

- Publicitat -

Uns 10.000 docents s’han manifestat per segon dia consecutiu a Barcelona, entre la plaça dels Països Catalans, el carrer de Tarragona i l’avinguda Maria Cristina, amb alguns moments de tensió a les portes del Saló de l’Ensenyament.

La marxa ha sortit a les dotze del migdia de la plaça dels Països Catalans, davant de l’estació de Sants, on ja han començat les proclames de Cambray Dimissió’ que s’han mantingut durant tota la manifestació. Els manifestants han tirat petards, han lluït banderes on apareixia el rostre del conseller Cambray sota la paraula ‘Wanted‘ i han cantat tota mena de crits per reivindicar les seves demandes, com ara ‘No són vacances, són mancances’.

Publicitat

Al llarg de dues hores, la columna ha avançat pel carrer Tarragona fins a la plaça Espanya, per acabar situant-se a l’entrada del Saló de l’Ensenyament, allotjat a la Fira de Barcelona, a l’avinguda de Maria Cristina.

“Obriu les portes a l’educació”

Unes 200 persones s’han plantat davant de les reixes d’entrada del Saló i les han sacsejat en trobar-les tancades al crit de ‘Obriu les portes a l’educació’. Un vigilant de seguretat ha posat un cadenat per refermar la porta i els manifestants l’han increpat. En aquest moment, molts d’ells han mostrat els seus carnets professionals de mestres esgrimint que com a docents tenien dret a entrar.

A l’interior hi havia furgons dels antiavalots, que s’han desplegat i una vintena de mossos han fet un cordó policial. La resta de la manifestació ha transcorregut de manera pacífica. Finalment, passades les 14 hores, la manifestació s’ha dissolt sense que hi hagi hagut cap aldarull i sense que ningú hagués entrat al recinte del Saló de l’Ensenyament.

Et pot interessar  Bibliotecaris de Barcelona fan vaga per demanar més personal, millores laborals i mesures per garantir la conciliació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut