Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

[VÍDEO] Poble Lliure i La Forja engeguen una campanya “d’embat contra l’Estat” per fer que “l’ocupació sigui insostenible”

Les dues organitzacions constaten “l’estancament” de l’independentisme i aposten per fer “mobilitzacions permanents”

Agències 06/09/2021
Logos de La Forja i de Poble Lliure

Poble Lliure i La Forja han engegat una campanya “d’embat contra l’Estat” perquè l’independentisme recuperi la iniciativa. En una roda de premsa des de davant de la caserna del Bruc, les dues organitzacions han presentat la campanya ‘Anar-hi: en moviment per la República’, dins la que volen emmarcar accions de desobediència civil no violenta. “Espanya és un Estat irreformable i només generant inestabilitat en el seu sistema de dominació serem capaços de doblegar-los”, han assegurat. També han constatat “l’estancament” dins l’independentisme i aposten per la “mobilització permanent” i passar “de la reacció a l’acció al carrer”.

Paral·lelament, han fet públic un vídeo protagonitzat per l’activista condemnat a cinc anys de presó Marcel Vivet, que adverteix que la independència no s’aconseguirà “només amb urnes”, sinó que calen accions de desobediència contra l’Estat i contra “les empreses de l’oligarquia” per fer que “l’ocupació” sigui “insostenible”. “Només amb boicots, vagues i bloquejant el funcionament de les infraestructures aconseguirem frenar l’enemic”, assegura Vivet.

L’activista també lamenta que tot i que els darrers tres anys està creixent la repressió al moviment, l’independentisme “s’està estancant” i està “acceptant el marc espanyol i caient en la il·lusió d’una Espanya democràtica”. Les dues organitzacions han escollit la caserna militar del Bruc com a escenari del llançament de la campanya perquè “representa un dels símbols de l’ocupació espanyola” que busca “assimilar-nos mitjançant la imposició de la seva llengua, els seves lleis i els seus tribunals per virtut del dret de conquesta”.