Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Plensa serà doctor honoris causa

El pròxim dia 6 de novembre tindrà lloc la cerimònia d’investidura de l’escultor Jaume Plensa com a doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte serà a les 12 hores […]

Joan Vila i Boix 23/10/2018
Pla mig de Jaume Plensa a l'entrada de l'Hospital Sant Joan de Déu, amb l'escultura 'Ànima' al fons / ACN

El pròxim dia 6 de novembre tindrà lloc la cerimònia d’investidura de l’escultor Jaume Plensa com a doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte serà a les 12 hores a la Facultat de Filosofia i Lletres, i és el primer dels cinc doctorats excepcionals amb motiu del 50è aniversari de la universitat. L’artista serà apadrinat per Jèssica Jaques, professora de l’Àrea d’Estètica i Teoria de les Arts, la cerimònia serà presidida per la rectora de la UAB, Margarida Arboix.

La distinció a Plensa que és considerat “l’artista català viu amb més renom internacional respecte a obra instal·lada en espai públic”. El seu nou títol anirà seguit per quatre doctorats honoris causa que responen als eixos temàtics de la llibertat d’expressió (Caddy Adzuba), la solidaritat (Marie-Paule Kieny), el compromís amb la llengua catalana i la societat (Joaquim Maria Puyal) i el coneixement (Lisa Randall).

Jaume Plensa, un artista internacional

Jaume Plensa va estudiar a la Llotja i a Belles Arts Sant Jordi, a Barcelona, abans de començar una carrera professional internacional. Ha estat professor a l’École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de París i coopera regularment amb la School of the Art Institute de Chicago com a professor convidat. Exposa regularment a galeries i museus d’Europa, Estats Units i Àsia, i desenvolupa una part molt significativa de la seva obra per a espais públics: té obres instal·lades permanentment a Espanya, França, Japó, Anglaterra, Corea del Sud, Alemanya, Canadà, Estats Units, Xina, etc. Actualment, té exposicions organitzades durant els darrers mesos de 2018 al Djurgården d’Estocolm, al Reina Sofia de Madrid i al MACBA.