Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Plataforma per la Llengua prepara un debat sobre el català a Barcelona amb els candidats a l’alcaldia

El debat tindrà lloc el pròxim dimecres, 17 de maig, a Barcelona, i participaran representants d'ERC, En Comú, Junts, la CUP i el PSC

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua ha organitzat un nou debat en el marc de la campanya ‘Vota la llengua’, aquesta vegada a Barcelona, després d’haver-ne organitzat un a Palma, que va celebrar-se el passat diumenge 14 de maig, i un altre al País Valencià, que va tenir lloc a principis de mes. El pròxim debat tindrà lloc el pròxim dimecres, 17 de maig, a les 18:30 hores de la tarda a l’Espai Línia, i podrà seguir-se a través de YouTube, tot i que també hi ha l’opció d’assistir-hi presencialment registrant-se al web. L’objectiu del cercle de debats, i de la mateixa campanya, és que els diferents partits polítics puguin exposar quines propostes i projectes en matèria lingüística han ideat, i així permetre que la ciutadania voti també amb consciència lingüística.

Publicitat

Tal com exposa l’ONG del català, els ajuntaments “poden impulsar l’ús del català a través de moltes polítiques públiques”. Per aquest motiu, el debat reunirà els candidats a l’alcaldia de Barcelona d’ERC, els comuns, el PSC, Junts (Trias per Barcelona) i la CUP. Així, hi participaran Elisenda Alamany (ERC), Jordi Martí (Barcelona en Comú), Esther Niubó (PSC), Joan Rodríguez (Trias per Barcelona) i Jordi Estivill (CUP-L’Alternativa), i tots ells exposaran les propostes lingüístiques que tenen per a la ciutat, tenint en compte les alarmants xifres de l’ús social del català a Barcelona.

Els debats organitzats per la Plataforma per la Llengua, que s’emmarquen en la campanya ‘Vota la llengua’, busquen que la ciutadania “conegui abans de decidir el vot quins posicionaments, projectes i propostes tenen tots els partits en matèria de llengua” i així poder votar amb consciència lingüística.

Et pot interessar  El missatge de Guardiola demanant el 'sí' per l'oficialitat del català triomfa a Suècia
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió