Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Pisarello adverteix que Vox són “gent perillosa perquè justifica el genocidi franquista”

El diputat veu “violència desproporcionada” en la incitació del partit de “retornar-lo a l’Argentina d’una coça”

Redacció
Redacció 27/09/2020
Pla mig del que serà el secretari primer de la Mesa del Congrés dels Diputats, Gerardo Pisarello durant una roda de premsa, el 17 de maig del 2019. (Horitzontal)

El diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello adverteix que Vox “són gent perillosa perquè justifica el genocidi franquista i ho fa a les Corts Generals”. En una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, el membre de la Mesa del Congrés ha qualificat de “violència desproporcionada” la incitació de Vox de “retornar-lo a l’argentina d’una coça al cul” i ha dit que ha tingut aquesta reacció perquè “no volen que es critiqui l”statu quo’ polític i econòmic que ha existit molt temps”. “Que un diputat del Congrés surti a dir que és inacceptable que en una monarquia parlamentària el Rei pugui actuar al marge de la Constitució, els sembla una rebel·lió de l’ordre natural de les coses perquè són una força política preconstitucional”, ha dit.

El diputat d’En Comú Podem ha replicat l’atac afirmant que és “fill d’un advocat assassinat per haver plantat cara a la dictadura de Videla, nét de republicans i pare de dos joves republicans catalans” i que “geogràficament” està “acostumat a lidiar amb gent com aquesta”. “No m’agradaria victimitzar davant d’aquestes situacions però tampoc es pot banalitzar”, ha respost en ser preguntat per la reacció de Vox per les seves crítiques a Felip VI.

 

El diputat dels comuns ha recordat que “històricament les monarquies s’han deslegitimat a si mateixes amb les seves actuacions”. De fet, a parer seu, “estan establint les condicions per la seva pròpia desaparició”.