Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Pirates de Catalunya adverteix la CUP que es presentarà en solitari al 28-A

Pirates de Catalunya ha avisat la CUP que ha decidit presentar-se a les eleccions generals del 28 d’abril després del rebuig dels cupaires a concórrer-hi. Així ho ha anunciat aquest […]

Agències 11/03/2019
Pirates de Catalunya ha avisat la CUP que ha decidit presentar-se a les eleccions generals del 28 d’abril després del rebuig dels cupaires a concórrer-hi. Així ho ha anunciat aquest dilluns al migdia a través d’un comunicat la formació, que participava de la candidatura al Parlament de la CUP Crida Constituent a les darreres eleccions catalanes.
Pirates ha felicitat els cupaires “per l’exercici democràtic i participatiu de debat intern” que han dut a terme per decidir no presentar-se als comicis i ha explicat que es mantenen “ferms dins del projecte de la CUP” i que serà la “base del treball” que volen si entren al Congrés, al Senat o al Parlament Europeu. A més detallen que aquest dilluns tancaran el procés de primàries per escollir els caps de llista provincials i els membres per al Senat.
Pirates de Catalunya diu que entén i respecta la decisió de la CUP de no concórrer a les eleccions generals i explica que la formació també va debatre aquesta possibilitat.

El partit assegura que el seu programa conté “els objectius pactats a la CUP Crida Constituent” i que enarboraran “la bandera del mandat de l’1-O i del dret d’autodeterminació en llibertat, sense limitacions”. De fet, la formació es compromet a “exercir de minoria de bloqueig amb l’objectiu de desestabilitzar fins que aquest dret, i d’altres retallats, com el dret de manifestació, es respectin”.

Pirates de Catalunya diu que segueix endavant amb el seu calendari que va ser ratificat per la militància per presentar candidatura i es mostra oberta a “parlar amb qui vulgui sumar-s’hi”. Concretament, aquest dilluns a les 23.59 hores tancarà el procés de primàries per escollir els caps de llista provincials i els membres per al Senat. La formació detalla que segueix recollint avals, un requeriment exigit per la llei electoral que, segons Pirates, “lesiona greument el dret a la participació política activa de molta gent” i els comporta “moltes hores per assolir el dret de ser presents a les eleccions”.