Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Pimec demana canvis en la reforma concursal del Gobierno: “Desprotegeix les empreses més vulnerables”

La patronal exigeix que la normativa doni pas a “una veritable eina àgil, flexible i eficaç”

Agències 22/12/2021
El president de PIMEC, Antoni Cañete, en pla mig en roda de premsa del 21 de desembre del 2021

Pimec ha demanat al Gobierno que apliqui “una reforma profunda” en la nova llei concursal aprovada en el darrer Consell de Ministres. En un comunicat publicat aquest dimecres, la patronal ha alertat que, amb l’entrada en vigor de la reforma concursal, quedaran eliminats els preconcursos, una eina que suposava “una bona opció per a les empreses amb problemes de solvència a l’hora de donar continuïtat a la seva activitat”.

“El canvi normatiu desprotegeix les empreses més vulnerables”, ha assegurat, tot exigint que la llei doni pas a “una veritable eina àgil, flexible i eficaç” que acompanyi pimes i autònoms. “La llei ha de servir veritablement per mantenir vives les empreses, no per facilitar el seu tancament”, ha afegit.

En la mateixa línia, la patronal considera que “és imprescindible la corresponsabilitat i sensibilitat dels poders públics en afavorir la pervivència de les empreses”. En aquest sentit, ha destacat que “interpel·larà les forces polítiques en el decurs de la tramitació parlamentària per a proposar millores al contingut de la norma”.

Per altra banda, Pimec ha reclamat la creació d’un sistema de mediació i arbitratge en relació amb els deutes i en el qual es pugui analitzar cada cas concret. En paral·lel, demana aprofundir en el funcionament dels mecanismes de primera alerta o de reestructuració de caràcter prevenir, un camp que “a la pràctica pot permetre salvar moltes empreses”.