Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Picabaralla entre Rivera i la periodista Lídia Heredia: “Són un aparell de propaganda separatista”

“Vostès menteixen. Són un aparell de propaganda separatista. Cada dia fa propaganda”. El president de Ciudadanos, Albert Rivera, i la periodista d’Els Matins de TV3 Lídia Heredia han protagonitzat aquest […]

Redacció
Redacció 07/09/2018
Imatge del president de Ciudadanos, Albert Rivera

“Vostès menteixen. Són un aparell de propaganda separatista. Cada dia fa propaganda”. El president de Ciudadanos, Albert Rivera, i la periodista d’Els Matins de TV3 Lídia Heredia han protagonitzat aquest divendres una picabaralla durant una entrevista del mateix programa.

Recordant l’agressió d’un dels assistents a la manifestació convocada per Ciutadans –després de l’incident de Ciutadella–, on un manifestant va colpejar a un periodista de Telemadrid, pensant-se que era de TV3, Heredia ha demanat al líder de la formació taronja si un periodista de la televisió catalana pot anar tranquil a cobrir les manifestacions organitzades pel partit d’Albert Rivera: “Ciutadans ha acusat a TV3 de mentir”.

I Rivera li ha replicat que “vostès menteixen” i ha afegit que “són un aparell de propaganda separatista. Cada dia fa propaganda”. “A aquesta casa s’insulta a la cap de l’oposicio. Aquesta casa va considerar que 1 milió de persones eren d’extrema dreta. En aquesta casa es fa propaganda independentista”.

El líder de Ciudadanos ha assegurat que li agradaria “que TV3 fos un aparell de pluralitat i de respecte. Molts catalans no ens sentim representats per aquesta casa. Manipulen. TV3 ha de canviar la seva editorial per respectar tots els catalans”.

La periodista i directora de Els Matins de TV3, Lídia Heredia

Però Rivera ha volgut anar més enllà. Quan Heredia donava per tancada l’entrevista, el líder de Ciudadanos s’ha mostrat visiblement enfadat i molest perquè, segons ell, la periodista no li ha fet cap pregunta sobre el dia 6 i 7 de setembre. “Avui no té a l’escaleta cap pregunta sobre el 6 i 7 de setembre? Sobre el cop d’estat de fa un any? TV3 hauria de parlar del cop d’estat de fa un any. Ahir i avui fa un any que es va iniciar tot aquest procés. Un tema com aquest és important”.

Heredia li ha contestat dient-li que “aquest missatge l’ha deixat clar durant tota l’entrevista” i li ha explicat que TV3 ha seguit aquest tema. “Crec que és estrany haver-li de donar explicacions a un representant polític del que fem els periodistes amb un criteri que ens sembla el millor. Ens en vam ocupar ahir, ens n’ocuparem avui, vam retransmetre el seu acte des del Moll de al Fusta, els TNs en van parlar però com que avui a Albert River no li hem fet cap pregunta sobre això, ho hem fet tot malament i manipulem”, ha sentenciat.