Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

[PERFIL] Lourdes Ciuró, de Madrid a Sabadell i sempre fidel al partit

La nova consellera de Justícia és regidora de la seva ciutat i havia estat diputada al Congrés

Redacció 26/05/2021

Lourdes Ciuró serà la nova consellera de Justícia, en substitució d’Ester Capella, que deixa el departament. La nova titular de la cartera arriba de la mà del pacte de Govern, que va deixar la conselleria en mans de JxCat. Com a dona fidel al partit, ja havia sonat per a ocupar càrrecs amb Quim Torra, però no ha accedit a l’executiu fins a ara. Nascuda a Reus (1971), Lourdes Ciuró és llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha exercit com advocada especialitzada en Dret Civil. Ha tingut carnet de CDC, del PDeCAT i ara de JxCat. I ha passat per la política municipal i per la controvertida política espanyola.

Al 2003, Ciuró va començar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i al 2008 va ser nomenada regidora del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de Sabadell. Al 2011 va renunciar a l’acta per fer el salt al grup de CiU al Congrés dels Diputats, a Madrid. Posteriorment, al 2018, la militància del PDeCAT de Sabadell la va elegir com a candidata a les eleccions municipals de 2019, on la seva candidatura va obtenir tres regidors sota les sigles de Junts per Sabadell. Prèviament, al gener d’aquell mateix any el seu nom ja va sonar per entrar a formar part de l’executiu de Quim Torra en substitució d’Elsa Artadi, però es va apostar per seguir al capdavant del projecte polític local.

 

Des de l’oposició, ha mostrat bona sintonia amb l’actual equip de govern format per PSC i Podem per arribar a acords puntuals i aprovar, entre d’altres, els pressupostos municipals, així com plantejar projectes estratègics de ciutat, com la reconversió de la Gran Via de Sabadell o l’entorn del riu Ripoll.