Dijous, 5 de Desembre de 2019 - Edició 497
La República

Pere Aragonés: “La condició d’ERC als pressupostos és tornar a la normalitat”

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès ha contestat les preguntes de Pepa Bueno al programa Hoy por Hoy de la Cadena Ser. L’entrevista, com és evident s’ha centrat en la reunió de Pablo Iglesias i Oriol Junqueras per […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 19/10/2018
Pla curt del vicepresident del Govern, Pere Aragonès / ACN

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès ha contestat les preguntes de Pepa Bueno al programa Hoy por Hoy de la Cadena Ser. L’entrevista, com és evident s’ha centrat en la reunió de Pablo Iglesias i Oriol Junqueras per aquesta tarda a la presó de Lledoners.

A l’entrevista Aragonès ha fixat les condicions del partit republicà per poder negociar els pressupostos; tornar a la normalitat política al principat. Una normalitat que implicaria alliberar als membres del govern anterior de la presó i que tots els òrgans que depenguin de l’executiu espanyol deixin de tenir una política procliu a la repressió. Tal com ha recordat el vicepresident, és una situació que és considerada anormal per gent com Felipe González, poc sospitós de ser independentista.

El retorn a la normalitat implicaria desfer els embolics del govern Rajoy. Segons Aragonès, la política de Mariano Rajoy només recorda a dos milions de catalans que la realització del seu projecte polític només té com a futur la presó. Una situació que segons el vicepresident és insostenible. Per aquest motiu tothom s’ha de posar a treballar.

Preguntat per l’ultimàtum del president Torra a l’Estat, ha recordat que una cosa és la relació al Congrés i l’altre la relació entre administracions.

Per últim la locutora ha preguntat sobre la qüestió de la base que dóna suport a l’independentisme, en la qual Aragonès ha reconegut que si es fes un referèndum com el d’Escòcia el guanyaria l’independentisme, però en tenir tot un Estat en contra, s’ha de ser més per tal d’arribar a la independència. Ha conclòs l’entrevista afirmant que Catalunya la formen tots els catalans, independentistes o no.

Relacionats