Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Per què és important tenir una caldera ben revisada?

En conclusió, la revisió i manteniment de la caldera és indispensable si es vol resguardar el màxim la seguretat de totes les persones que habiten la teva llar, així com també estalviar factures prevenint possibles despeses innecessàries

Agències 22/09/2021

Per evitar tot tipus de despeses que són innecessaris és important una adequada revisió i manteniment a la caldera. És per aquest motiu que en aquest apartat et volem donar un repàs dels principals motius per la qual cosa és fonamental fer una respectiva revisió i reparació de calderes.

Per què és important tenir una caldera revisada?

Quan es fa la instal·lació d’un equip per a la llar, aquest pot representar un veritable risc si no se li fan les revisions i manteniment pertinents. Això succeeix amb les calderes, donat al fet que es tracta d’equips que funcionen per mitjà de pressió i l’error més mínim pot generar una fallada considerable.

Són moltíssims els motius que assenyalen la importància de dur a terme un manteniment adequat d’una caldera. En les següents línies t’ensenyarem les raons per la qual és indispensable realitzar-ho:

Protegir la salut de les persones que habiten a la casa

Si per falta de manteniment surt un error tècnic en la caldera, això pot generar un complicat risc tant en la teva salut com en la de les altres persones de la llar. Per evitar penosos inconvenients d’aquesta índole, el millor fer una bona revisió, al menys 1 cop per any.

Fer valer les lleis

Existeixen moltíssims països a nivell mundial on l’ús de caldera és una cosa comuna, dit motiu gènere que es creés regles en les seves legislacions. Per exemple, a Espanya les lleis indiquen que el manteniment de la caldera és una obligació del ciutadà.

Es impedeixen despeses extres

En la gran majoria de les ocasions, realitzar una bona revisió i manteniment de la caldera et serà útil perquè més endavant no es presentin inconvenients de major auge, i d’aquesta manera les despeses seran moltíssims menors. A més, un altre punt important és que si el funcionament és l’adequat això estaria representant un bon estalvi en les factures d’electricitat, donat al fet que una caldera que funciona malament és sinònim de consum excessiu d’energia.

El rendiment pateix una millora

Si descuidem la nostra caldera i no li fem la seva revisió corresponent això pot generar que el mateix deixi de funcionar de manera correcta i en el pitjor dels casos pot fer que la seva vida útil es vegi retallada.

Disminució en l’emissió de gasos nocius per a la salut

Com bé és sabut, les calderes són equips que poden arribar a produir monòxid de carboni. No obstant això, això és evitat amb un manteniment adequat, ja que no cal espera que es faci malbé i haver de portar a un lloc de reparació d’electrodomèstics per compondre-, ia més s’optimitzen altres factors com l’eficiència energètica.

Principals esdeveniments que poden succeir si no es realitza una bona revisió

Ara que la coneixes la importància de tenir una caldera revisada, ara és moment que tinguis en compte les fallades més comunes en les calderes, que en general sol passar quan no se li fa el manteniment adequat.

Explosió arran d’inflamació de el combustible vaporitzat

La pressió pot patir un gran increment a causa d’una falla en el cremador.

Falta d’aigua

Quan la tosca s’acumula en quantitat excessives pot generar un perillós augment en la temperatura.

Increment en la pressió de treball

En aquests casos es pot crear una explosió si no es deixa anar el vapor per mitjà de la vàlvula de seguretat. Quan aquest tipus d’escenari es presenta el millor és tallar l’alimentació i per descomptat evitar com sigui que passi l’explosió.

Corrosió

Pot portar inconvenients a totes i cadascuna de les parts metàl·liques de l’equip. A més, això podria suposar un elevat risc d’explosió en cas que es mantingui en constància la pressió interior.

Cada quant s’ha de fer una revisió a la caldera?

Primer de tot, és important deixar bé en clar que el procés d’instal·lació d’una caldera ha de ser efectuat per una persona especialitzada, perquè amb això el funcionament de l’equip sigui òptim i segur. Una vegada que la caldera està instal·lada, l’usuari haurà de vetllar per la revisió, el manteniment i de ser necessari la reparació de calderes. La freqüència en què s’ha de realitzar la revisió i manteniment d’una caldera variarà depenent de el tipus de caldera:

  • Pel que fa a les calderes de gas domèstiques, les revisions s’han d’efectuar cada un parell d’anys.
  • D’altra banda, les calderes de gasoil ha de tenir una freqüència de revisió anual.
  • Revisar la caldera és una tema es prevenció i seguretat

Comptar amb una caldera en bon estat no és un caprici, ni de bon tros un tema que es prengui a la lleugera, sinó tot el contrari ja que està relacionat amb la seguretat de totes aquelles persones que habiten la llar. Això és degut al fet que una caldera en mal estat significa un gran risc per un funcionament deteriorat a causa de qualsevol factor, sabent que això podria portar conseqüències realment reprotxables.

La supèrbia necessitat de fer-li una revisió a la caldera de forma manual en general es dóna quan ocorren els accidents, on en el pitjor dels casos poden posar fi a la vida de diverses persones. No obstant això, el més increïble de tot és que en la majoria dels casos, tot això es pot evitar si es realitza un revisat de caldera a temps.

Paraules finals

En conclusió, la revisió i manteniment de la caldera és indispensable si es vol resguardar el màxim la seguretat de totes les persones que habiten la teva llar, així com també estalviar factures prevenint possibles despeses innecessàries.