Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Pascal i Campuzano volen fer les paus amb l’Estat

Els crítics de Puigdemont es reuneixen per “intentar superar la dinàmica del procés”

Redacció
Redacció 21/09/2019
Imatge conjunta de Marta Pascal i Carles Campuzano / ACN

La plataforma El País de demà, impulsada per crítics del PDeCAT com Carles Campuzano i Marta Pascal, es reuneixen durant tota la jornada del dissabte a Poblet per debatre sobre el futur de Catalunya. Els assistents, contraris a les tesis de Carles Puigdemont, volen “superar la dinàmica del procés i del conflicte amb l’Estat”. El punt del que partirà el debat és un document titulat Un país de progrés econòmic i social, recollit que planteja els objectius i els reptes que ha de tenir Catalunya, segons ells.

El document es basa en quatre eixos: econòmic, social, de valors i polític, i pretenen respondre les preguntes de com generar un “model econòmic robust i generador de valor”; com convertir el progrés econòmic en progrés social; amb quins valors de convivència i progrés, i amb quin model de gobernança i administració. L’eix polític és el que recull la posició de la plataforma sobre el procés sobiranista i critica la via unilateral: “La independència és una opció legítima i vàlida si es canalitza dins d’una estratègia possibilista que no perjudiqui la pròpia Catalunya”.

Per això, aposten per “superar la dinàmica del procés i del conflicte amb l’Estat”, perquè consideren que perjudica els interessos de Catalunya i el propi objectiu de la independència. En aquest sentit, proposen aconseguir “un gran consens en la societat catalana sobre com enfocar a curt termini la relació amb l’Estat” i plantegen identificar les polítiques i les inversions amb què l’Estat pot fer una major contribució a la prosperitat de Catalunya, com el finançament i les infraestructures, per negociar-les i implementar-les.