Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Paluzie veu en la suspensió d’inversió al Prat “un exemple del risc de negociar amb l’Estat sense un projecte unitari”

La presidenta de l’ANC retreu al Govern que no tingués un pla propi per a presentar

Agències 10/09/2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha lamentat en una entrevista al diari ‘Ara’ que el Govern “ha caigut de quatre potes en el parany de l’Estat espanyol” en la inversió a l’aeroport del Prat. Paluzie ha retret a l’executiu que hagi segut a la taula “sense un projecte propi”: “He trobat a faltar que no hi havia un projecte català; hem anat a la reunió i els altres tenien un projecte, i ara la ministra anuncia que ens deixem perdre 1.700 MEUR”. En tot això, Paluzie hi veu “un exemple del risc que té la negociació amb l’Estat quan no estàs fort, quan no tens projecte propi, sòlid i unitari de tot l’independentisme”. “Et pots trobar que et facin una oferta, que no passarà, i quedem com els antipàtics que diuen que no”, ha afegit.

Preguntada per si l’economia catalana en surt perdent per la paralització de l’ampliació del Prat, Paluzie ha dit que “Catalunya en surt perdent de no tenir un model d’infraestructures que estigui bé”. I ha afirmat que la manera més ràpida de tenir-les, o tenir seus de multinacionals, és “ser capital d’un estat”.

“Ens hem passat dècades dient que el problema era la gestió centralista d’Aena i de sobte l’únic problema és que la pista és massa curta? O que no fem la pista llarga per no molestar els veïns de Gavà Mar?”, ha preguntat. Així, ha qüestionat si Aena té “un interès” en què l’aeroport sigui un ‘hub’ o si és que hi té interès perquè “és una empresa que guanya diners en construir una nova terminal i atorgant concessions”.