Dissabte, 15 d'agost de 2020 - Edició 750
La República

Paluzie assegura que “cal estar preparats per a la via unilateral”

La presidenta de l’ANC insisteix que l’entitat té “l’objectiu polític d’aconseguir la independència de Catalunya i fa pressió sobre l’agenda política i sobre els partits sobiranistes”

Redacció
Redacció 09/08/2019
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC / Flickr

Elisenda Paluzie ha recordat que “cal estar preparats per a la via unilateral”, davant la negativa de l’estat espanyol a reconèixer Catalunya “com a subjecte polític i tampoc respectar el nostre dret a l’autodeterminació”. En una entrevista a la Cadena SER ha insistit, en referència a la polèmica mantinguda amb alguns exdirigents d’ERC, que l’ANC té “l’objectiu polític d’aconseguir la independència de Catalunya i fa pressió sobre l’agenda política i sobre els partits sobiranistes”.

La presidenta de l’entitat ha fet una nova crida a recuperar la unitat dins l’independentisme, que segons Paluzie, implica teixir un full de ruta que “compensi les febleses que vam evidenciar a l’octubre”. Respecte de la reacció a la sentència del judici de l’1 d’octubre, l’ANC “no vol que sigui observada com el punt culminant de res”.

Relacionats