Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Xavier Espot anuncia el seu govern andorrà monocolor

De l'executiu en destaca la completa paritat i la seva voluntat de representar les diverses parròquies andorranes

|

- Publicitat -

Ahir a la tarda, tot just acabat de nomenar com a cap de Govern, Xavier Espot va anunciar en una roda de premsa l’executiu que es formarà demà, dimecres 17 de maig, el dia en què juraran els nous ministres.

Publicitat

D’aquest executiu en destaca la completa paritat i la seva voluntat de representar les diverses parròquies andorranes. Els únics ministres que repeteixen respecte l’anterior legislatura són Trini Marín, ministra d’Afers Socials, i Jordi Torres, ministre de Turisme i Comerç.

Guillem Casal serà el nou ministre de Medi Ambient i Agricultura i Raderia. Alhora, ell ocuparà també el càrrec de portaveu del Govern. D’ell en penjaran, alhora, tres secretaries d’estat. L’anterior ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, passarà a treballar directament pel cap de Govern, convertint-se en la seva cap de gabinet. També s’incorporarà a aquest gabinet la fins ara ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

Espot va emfatitzar la seva intenció d’exercir la presidència d’Andorra Telecom i de Forces Elèctriques d’Andorra. El consell d’administració d’aquestes empreses ha de ser presidit pel cap de Govern o qui ell designi. En aquest cas, ha volgut remarcar la importància de presidir les companyies de cara a la negociació de l’acord amb l’UE ja que “el manteniment dels monopolis públics, en particular el d’Andorra Telecom, serà el gran escull d’aquesta negociació, molt més que la política migratòria o la qüestió dels serveis financers” i per això, ha dit, que ell ocupi aquests càrrecs “és un missatge fort de cara a Europa”.

La llista de ministres és la següent:

 1. Conxita Marsol: Presidència, Economia, Treball i Habitatge
 2. Ladislau Baró: Relacions Institucionals, Educació i Universitats
 3. Jordi Torres: Turisme i Comerç
 4. Ramon Lladós: Finances
 5. Imma Tor: Afers Exteriors
 6. Ester Molné: Justícia i Interior
 7. Raül Ferré: Territori i Urbanisme
 8. Trini Marín: Afers Socials i Funció Pública
 9. Helena Mas: Salut
 10. Guillem Casal: Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia
 11. Mònica Bonell: Cultura, Joventut i Esports
Et pot interessar  Andorra la Vella celebrarà la "Setmana de la Diversitat Cultural"

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió