Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

[VÍDEO] ‘Puja a l’onada’, el repte de TikTok per promoure l’escola en valencià

Escola Valenciana vol engrescar els joves amb els avantatges d’estudiar en valencià, com “l’ambient, les amistats o perquè el coneixement de llengües és el millor camí del futur”

Redacció 27/05/2021
Logotip de la campanya 'Puja a l'onada. Matricula't en valencià'.

Escola Valenciana ha posat en marxa una campanya amb el lema ‘Puja a l’onada’ que anima els joves a gravar-se ballant i cantant i publicar-ho a TikTok en un repte que vol fer viral. Es tracta de la campanya de matriculació escolar 2021-2022, que per primera vegada s’adreça a l’alumnat Secundària. Escola Valenciana busca engrescar la gent jove amb els avantatges d’estudiar en valencià, com “l’ambient, les amistats o perquè el coneixement de llengües és el millor camí del futur”, amb la finalitat que aquesta joventut es convertisca en “una onada de matriculacions en valencià”. Per tal d’animar a “triar aquells centres educatius amb programes lingüístics que fan del valencià la llengua vehicular d’aprenentatge”, l’entitat ha impulsat el repte “Onada pel Valencià” i anima a tiktokers perquè repliquen aquest ball i visibilitzen la importància de matricular-se en valencià.

La campanya està protagonitzada per tiktokers d’actualitat com Sílvia P. Sesé (@MissTagless), Fran Tudela (@CabraFotuda), Ana Pérez (@Socundinosaure), Júlia Escrivà (@juesctiva) o Clara Cerdán (@figamon). També hi apareix la cantant JazzWoman, que posa la música de la campanya, amb la cançó Amor i amistat, del seu àlbum Malèfica (2020).

Amb el detonant “i si fem un repte de TikTok i, així, animem la gent a matricular-se en valencià?”, les tiktokers promouen una coreografia i el repte de ballar-la i, així, difondre i promoure les matriculacions en valencià el pròxim curs. Per aquest repte, Escola Valenciana ha triat la cançó Amor i Amistat perquè l’ensenyament en valencià no només és aprenentatge de llengües, millors competències i perspectives de futur, sinó que també representa relacions socials, amistats i fer colla.

https://twitter.com/escolatv/status/1397858693895626756