Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

VÍDEO | El PP s’ofereix a Francina Armengol per sumar contra el català

La política espanyolista ha estat dura amb Armengol i ha relacionat la precarietat de la sanitat pública amb la llengua catalana

Redacció 31/01/2023

La presidenta del PP de les Illes Balears, Marga Prohens, s’ha dirigit a Francina Armengol per blindar per llei l’excepció del català en la sanitat pública de les Balears, fent que la llengua autòctona passi a ser considerada només un mèrit afegit en comptes d’un requisit.

“Si la senyora Armengol n’està convençuda, per donar seguretat jurídica a tots els processos de contractació i estabilització que es duen a terme, ha de blindar per llei l’excepció dels professionals sanitaris. Si ho porta al Parlament, tindrà el suport del Partit Popular“, ha dit durant la seva compareixença.

Tot i aquesta declaració de mà estesa, la política espanyolista ha estat dura amb la presidenta Armengol i ha relacionat la precarietat de la sanitat pública amb la llengua catalana: “Armengol ha esperat a tenir la sanitat pública contra les cordes per llevar el requisit del català als metges. Ha consentit durant vuit anys tenir centres de salut sense professionals, l’atenció primària col·lapsada i el servei d’oncologia desmantellat a Eivissa” En la mateixa línia, ha declarat que “ara que Armengol reconeix que, textualment, “primer és la Salut i després la llengua”, li estenem la mà per donar seguretat jurídica als processos de contractació i estabilització”.