Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Un comandament de la policia espanyola l’1-O reitera que no hi havia “cap ordre concreta” d’actuar amb “severitat”

Un dels tres agents que han declarat al jutjat ha assegurat que no s’esperaven el nivell d’hostilitat que es van trobar

Agències 23/09/2020

El màxim comandament de la policia espanyola al dispositiu desplegat a l’escola Prosperitat de Barcelona l’1-O ha reiterat aquest dimecres que no hi havia “cap ordre concreta” d’actuar amb severitat. Durant la seva declaració com a investigat al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, ha apuntat que les directrius eren actuar amb “proporcionalitat” i “arribar a les urnes fent passadissos”. També han declarat dos agents que formaven part dels dispositius a les escoles Àgora i Dolors Monserdà. Un d’ells ha reconegut que s’esperaven que la gent concentrada els dificultés entrar a les escoles, però no el grau d’hostilitat que es van trobar. Un quart policia que també havia de declarar aquest dimecres ho farà properament.

L’advocada de l’acusació popular d’Irídia, Anaïs Franquesa, ha explicat a l’ACN que el responsable del dispositiu a l’escola Prosperitat ha declarat aquest dimecres i no pas amb la resta de comandaments perquè va substituir el cap de nucli que no hi va poder anar. Franquesa ha afegit que properament declararà el quart agent que ho havia d’haver fet avui. Es tracta d’un dels policies que va participar al dispositiu de l’escola Prosperitat i que havia demanat una acusació particular concreta.

Sense concretar, l’advocada de l’acusació popular d’Irídia que avançat que “aviat” hi haurà novetats en forma de noves citacions a declarar. Amb els d’avui ja hi ha prop d’una cinquantena d’investigats en una causa que el juny passat l’instructor va rebutjar arxivar com li sol·licitava la fiscalia.