Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Protecció Civil allarga l’alerta per vent fins dilluns

L’episodi ha de ser intens sobretot a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu

Redacció 31/01/2021
Els bombers treballen en una carretera per la caiguda d'un fanal a Hospitalet de l'Infant.

Protecció Civil ha actualitzat aquest matí l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades generalitzades que es preveuen avui diumenge i que s’allargaran també fins dilluns. Segons la nova actualització del Servei Meteorològic de Catalunya, l’episodi de vent ha de ser intens sobretot aquest matí a les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Alt i Baix Penedès, Anoia i cotes altes del Pirineu i Prepirineu. A la resta de comarques catalanes, sobretot de la meitat oest, també es podran produir ratxes fortes de vent tot el dia. El vent bufarà de component oest i podrà superar els 90 km/h.

L’episodi està previst que s’allargui també tota la propera matinada i sigui generalitzat gairebé a tot Catalunya excepte les comarques de Girona. Es preveu que les ratxes siguin més intenses durant el període de 7 a 19h de demà dilluns. Les zones més afectades, amb els cops de vent més intensos, seguiran sent les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, prelitoral de Barcelona, Pirineu i Prepirineu. De cara a dilluns, caldrà estar especialment alerta perquè el vent es mantindrà molt intens i es preveu més mobilitat que el cap de setmana.

El Telèfon d’emergències 112 ha rebut fins aquest matí a les 10 hores un total de 67 trucades per fort vent, la majoria al Barcelonès (25), Anoia (12), Vallès Occidental (10) i Baix Llobregat (5).  Els Bombers de la Generalitat han tingut una nit tranquil·la pel que fa a les actuacions per vent. En aquests moments estan atenent una quinzena d’avisos, centrats a la REM Sud (10 avisos, 8 dels quals a l’Hospitalet de Llobregat). A la RE de Tarragona treballen en 3 serveis i 1 a la RE de Terres de l’Ebre.