Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Un exalcalde del PP condemnat per abusar de dues nenes de 9 i 10 anys

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a vuit anys de presó l’exalcalde del PP d’Alcora, Francisco Javier Tomás, per haver abusat sexualment de dues nenes menors […]

Gerard Sesé 18/12/2018
Francisco Javier Tomás, exalcalde del PP

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a vuit anys de presó l’exalcalde del PP d’Alcora, Francisco Javier Tomás, per haver abusat sexualment de dues nenes menors d’edat. Una notícia que tindrà poc recorregut als mitjans de la caverna perquè no és un polític independentista.

La sentència, segons explica el Tribunal Superior de Justícia valencià, considera provat que el processat, de 55 anys, mantenia una relació d’amistat amb la mare de les víctimes, de manera que acudia al seu domicili a la fi de 2016. Aprofitant la relació que tenia amb les menors de 9 i 10 anys va abusar sexualment d’elles quan es trobava a soles amb elles, tant al domicili de les víctimes com en el seu despatx.

Llarga trajectòria al PP

Tomás va ser alcalde de l’Alcora pel PP des de 1995 a 2003, quan va passar a ser diputat a les Corts fins a 2005, any en què va abandonar el grup popular per passar a militar a Coalició Valenciana.

La condemna

Tal com explica el digital levante-emv.com, el conservador a estat condemnat com a autor responsable dels dos delictes continuats d’abús sexual a menor de 16 anys a quatre anys de presó per cadascun dels delictes, la inhabilitació per a l’exercici de qualsevol professió i ofici relacionat amb menors durant quatre anys la prohibició d’aproximar-se les menors a menys de 500 metres durant tretze anys.

A més haurà d’indemnitzar-les amb 8.000 euros a cadascuna d’elles en concepte de responsabilitat civil.