Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Un diputat Cs carrega al Parlament valencià una cafetera per a ell tot i cobrar 90.000€

L’addicció a la cafeïna ha portat pel camí del pedregar al diputat de Ciudadanos a les Corts valencianes i secretari primer de la Mesa, Emilio Argüeso. Segons expliquen diferents mitjans […]

Gerard Sesé 12/11/2018

L’addicció a la cafeïna ha portat pel camí del pedregar al diputat de Ciudadanos a les Corts valencianes i secretari primer de la Mesa, Emilio Argüeso. Segons expliquen diferents mitjans valencians, el passat 16 de juny el nacionalista espanyol va reclamar a Presidència de la cambra la compra d’una cafetera per al seu ús personal. Per a sorprenent que sembli, la petició va ser acceptada i se li va comprar una cafetera de càpsules, de 169 euros (n’hi ha de molt més barates al mercat). Uns euros carregats al pressupost de la institució.

El diputat de Cs cobra 89.736,25 euros bruts a l’any, uns 4.200 € nets mensuals, sense comptar les pagues extres. Malgrat això, no va gastar-se ni un ral en la cafetera que va acabar al seu despatx. Un cop ha transcendit a l’opinió pública el cas, Argüeso s’ha afanyat a tornar-la i, ha al·legat en la seva defensa que ell es comprava les càpsules de cafè.

Sense cafetera, vol que algú el porti el cafè al despatx

Ara, Argüeso exigeix ​​que es pugi el cafè al seu despatx, un privilegi que només gaudeix el president de les Corts, Enric Morera, de Compromís; que pot sol·licitar que els cambrers de la cafeteria de les Corts li pugin cafè a ell i als seus convidats en cas de rebre visites. El nacionalista espanyol considera que tots els diputats haurien estalviar-se el viatge en ascensor i el petit passeig a la cafeteria i poder exigir que se’ls serveixi el cafè als seus despatxos.