Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

L’Horta Teatre del País Valencià, Premi Nacional d’Arts Escèniques per l’Art i la Joventut del 2023

El jurat destaca la seva trajectòria "de més de 50 anys d'activitat estable" i l'aposta pel valencià

|

- Publicitat -

L’Horta Teatre (País Valencià) ha estat distingida amb el Premi Nacional d’Arts Escèniques per l’Art i la Joventut del 2023 per la seva “trajectòria de més de 50 anys d’activitat estable”. Es tracta d’un premi que concedeix de forma anual el Ministeri de Cultura i Esports a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM), i que té una dotació de 30.000 euros. El jurat ha destacat el suport de la formació teatral al valencià i la seva aposta per les autories i dramatúrgies contemporànies, “tant emergents com consolidades” en aquesta llengua. Des de la seva fundació, l’Horta Teatre suma més de 3.000 representacions i 40 espectacles produïts amb un segell propi, que els han portat a rebre nombrosos premis.

Publicitat

Segons ha informat el Ministeri de Cultura, el jurat també ha valorat la consolidació de l’Horta Teatre “com a companyia i espai d’exhibició i producció” centrat en la creació d’arts escèniques, però sense eludir l’atenció a la infància a través de programes escolars i de mediació. Així mateix, el veredicte posa de manifest la tasca de difusió de produccions “a través de gires a nivell local i nacional”.

L’Horta Teatre és una de les formacions teatrals més veteranes del País Valencià i compta, des de 1995, amb una sala pròpia des d’on es programa una cartellera estable, que ha esdevingut referent tant pel teatre infantil i juvenil com l’escolar. L’essència de la companyia, però, és la producció i exhibició d’arts escèniques, amb una especial atenció a la creació de teatre infantil en valencià, apostant per “la diversió, però també per la reflexió”. Així, el premi ha distingit la companyia per la seva “decidida aposta” per la nova dramatúrgia valenciana i per la voluntat d’apropar-la “tant al públic familiar, com als més joves”.

Et pot interessar  La Catalunya Nord recuperarà la cobertura mediàtica: la CCMA reobrirà les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió