Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

El PSOE de Riba-Roja impedeix que es posi el nom de Guillem Agulló a una instal·lació pública

L’abstenció dels socialistes fa que no prosperi la moció i s’arrenglera amb la dreta

Redacció
Redacció 05/10/2020

L’abstenció del PSOE (11) a la moció presentada pel grup L’Esquerra de Riba-roja ha impossibilitat que l’espai concebut com “La cebera” porti el nom de Guillem Agulló el jove Maulet assassinat fa 27 anys per un grup feixista.

La moció ha rebut els vots a favor de l’Esquerra (1), Compromís (1), que presentava conjuntament la moció, i Riba-roja Pot (1).

Han votat en contra el PP (4), C’s (2) i VOX (1). Amb el pretext de “el lloc no és important” l’alcalde Robert Raga ha facilitat que decaigués la moció.

L’equip de govern ha proposat canviar la moció i demanar “un carrer” per a Guillem. Esquerra de Riba-roja no ha acceptat en la mesura que acceptar “un carrer qualsevol pot comportar que el nom de Guillem vagi a parar a qualsevol carrer no habitat, o en un polígon, tal com va passar a València ciutat”.

Des de l’Esquerra s’ha proposat espais alternatius com són el Pavelló o el Poliesportiu i que fàcilment podria lligar-se al nom de Guillem Agulló, que era esportista d’elit en natació. L’equip de govern s’ha negat a negociar alternatives assegurant que era millor que el lloc concret el negociés una comissió o la Junta de Govern.

La presidenta d’Esquerra Republicana de Riba- roja, Neus Calabuig, ha lamentat el resultat de la votació «una volta més el PSOE del poble s’amaga darrere les excuses per tal de no fer el que cal que, en aquest cas, és retre homenatge a Guillem”.

Relacionats