Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El jove valencià amb coronavirus explica l’experiència: “Tranquils, només m’han donat paracetamol”

Assegura amb notes de veu per WhatsApp als familiars que es troba bé i que haurà d’estar 14 dies a l’hospital La Plana de Vila-Real

Redacció 26/02/2020

Als dos casos positius de coronavirus al Principat s’hi ha de sumar el del jove de 31 anys de Borriana al País Valencià. Des d’ahir dimarts està aïllat a l’Hospital La Plana de Vila-real i per a tranquil·litzar a familiars i amics ha enviat diversos àudios on explica que amb prou feines pateix símptomes lleus de grip i que es troba bé.

“No heu de preocupar-vos de res, està tot controlat. Estaré aïllat a l’hospital 14 o 15 dies, fins i tot menys, perquè és molt fluix, segons el que m’han trobat. És com una grip normal, només que controlada per la pandèmia que hi ha, no per res més. Envieu un missatge de tranquil·litat a tots, que estic de pm i que no us preocupeu. Us estimo molt”, informa el jove afectat des del centre hospitalari segons explica El Mundo.

En un altre missatge anterior, en què el to de veu denota que acaba de despertar després d’haver passat la primera nit a l’hospital, afegeix que “la gent parlarà molt però la veritat és que jo estic molt bé, que és una grip normal i cal tractar-la amb paracetamol i punt”.

El jove, que agraeix a tots els que es van interessar per ell durant la nit de dimarts, reconeix. “Normal que no sigui creïble. Jo, ahir (per dimarts) tampoc m’ho creia quan m’ho van dir. Però bé, m’ha tocat i punt. A passar-ho i no hi ha problema”, conclou.

Sanitat aplica des d’aquest dimarts el protocol de prevenció també als familiars i amics que van viatjar amb l’afectat a Milà així com la seva xicota i els seus companys en el negoci d’hostaleria. Aquest dimarts, per precaució, ja no van acudir als seus llocs de treball, els estan trucant per a les anàlisis i tenen instruccions de romandre a casa.