Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

MÉS per Mallorca vol limitar l’entrada de cotxes de lloguer a l’illa

La mesura, que volen impulsar des del Consell Insular, s'emmirallarà amb el que actualment es fa a Formentera

|

- Publicitat -

MÉS per Mallorca va presentar dilluns passat la seva proposta per limitar l’arribada de cotxes de lloguer a l’illa. Segons va apuntar el seu candidat a la presidència del Consell Insular, l’ecosobiranista Jaume Alzamora, «davant la congestió i saturació que patim any rere any a Mallorca, cal parlar de límits al turisme».

Publicitat

En aquest sentit, Alzamora va explicar que la proposta que presentarà MÉS per Mallorca en els primers 100 dies de govern, s’emmirallarà en la mesura que ja està en marxa a Formentera. Davant aquest fet, el candidat a president insular va assegurar que «cal prendre mesures urgents i valentes de decreixement turístic per garantir l’equilibri mediambiental d’aquesta terra».

Així mateix, Jaume Alzamora va explicar també que, per acompanyar aquesta mesura de limitació i decreixement turístic, s’afegirà un impost finalista als cotxes de lloguer destinat íntegrament a mesures de mobilitat sostenible. Sobre aquesta proposta, Alzamora va remarcar que «limitar l’entrada dels cotxes de lloguer a Mallorca és una mesura de sentit comú i molt necessària per decréixer turísticament».

En aquesta mateixa línia, el candidat a la presidència del Consell de Mallorca va finalitzar assegurant que «cal afrontar un debat seriós sobre la capacitat de càrrega de les Illes Balears i posar-hi límits de forma immediata». «És evident que la capacitat de càrrega està sobrepassada i que, a més, es posen en perill els balanços ecològics d’aquesta terra», va concloure Alzamora.

 

Et pot interessar  Lluís Apesteguia: "Cal un impuls públic del català i augmentar els recursos que s'hi destinen"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió