Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Les Falles de València viatjaran a Andorra la Vella

|

- Publicitat -

L’associació Fallers pel Món és una entitat que cada any s’encarrega de portar la festivitat tradicional valenciana a un lloc diferent. Enguany el destí escollit ha estat Andorra la Vella. És el segon cop que el Principat acull aquest esdeveniment, ja que l’any 2019 també va ser la seu d’aquesta trobada.

Publicitat

Està previst que la trobada reuneixi uns 3.000 fallers i falleres. Els actes es faran entre el 14 i el 16 d’abril i s’hi replicaran diverses de les activitats associades a les Falles de València: la crida, l’ofrena a la Verge, la mascletà i la cremà.

El comú d’Andorra la Vella ha explicat que l’any 2019 l’esdeveniment ja va ser “tot un èxit” i, segons el cònsol menor, Miquel Canturri, els valencians “són uns dels turistes que més ens aporten, que és molt fidel al Principat a la temporada d’hivern i d’estiu”.

Segons el president de Fallers pel Món, José Amores, s’ha tornat a triar Andorra com a destinació perquè la celebració de 2019 “ens va agradar molt” i hi ha afegit que “els valencians tenim molt d’amor a Andorra”.

El Comú d’Andorra la Vella aportarà 30.000€ a la celebració, la meitat dels quals aniran destinats a l’elaboració de la falla. L’artista que farà el monument faller és Pepe Benavent. El conjunt de l’activitat té un pressupost de 350.000€ que inclou la pirotècnia de la mascletà, els allotjaments i el transport. Amb la comitiva valenciana hi viatjarà un grup de dolçaina i tabalet i tres xarangues amb un total de 70 músics.

Els actes començaran el divendres 14 d’abril amb un concurs de paelles a l’aparcament del Parc Central. El dissabte començarà una cercavila que finalitzarà amb la crida des del balcó del Comú. Aquella mateixa tarda es farà l’ofrena a la Verge dels Desamparats. El programa continuarà diumenge amb una despertà, una desfilada de moros i cristians i una mascletà. A dos quarts de nou del vespre es cremarà la falla.

Et pot interessar  La Unió Llauradora i altres associacions convoquen una manifestació a Castelló

José Amores ha explicat que està previst que es desplacin fins a Andorra set alcaldes de municipis valencians, disset juntes locals falleres i més d’un centenar de comissions falleres.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió