Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1474
La República

Les Balears endarrereixen el toc de queda a les onze de la nit

Els bars i restaurants podran obrir també les terrasses de 20h a 22:30h

Redacció 22/04/2021
El portaveu del govern balear, Iago Negueruela, anunciant els canvis en roda de premsa.

El portaveu i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, del govern balear, Iago Negueruela, ha anunciat avui els principals canvis que implicarà la revisió de les mesures per contenir la COVID-19 a l’illa de Mallorca, que es manté en el nivell 2 d’alerta sanitària. Tal com ha indicat, el Consell de Govern extraordinari que tindrà lloc demà divendres, 23 d’abril, revisarà els nivells d’alerta sanitària corresponents a cadascuna de les illes. A més d’endarrerir el toc de queda de les 22.00 hores a les 23.00 hores a tot l’arxipèlag, a Mallorca es flexibilitzen mesures que afecten sobretot les capacitats màximes i els horaris d’activitats com la restauració i el comerç. Tots els canvis s’han compartit avui en una trobada amb els consells insulars, la FELIB i l’Ajuntament de Palma i una reunió de la Mesa de Diàleg Social.

Els principals canvis són que els bars i restaurants, els quals continuaran amb els interiors tancats, de dilluns a dijous podran obrir també de 20.00 a 22.30 h. A més, s’elimina el màxim de nuclis de convivència per taula, les quals podran continuar sent ocupades per quatre persones. Totes les mesures seran vigents a partir d’aquest dissabte i durant dues setmanes, fins al dia 9 de maig.

A les Illes Balears s’estan consolidant unes dades d’incidència “relativament baixes”, amb una pressió assistencial als hospitals que també es manté baixa, al mateix temps que el procés de vacunació va avançant.