Dijous, 19 de maig de 2022 - Edició 1393
La República

L’Assemblea de Representants del Consell per la República vota NO als JJOO als Pirineus

També vota a favor de Meridiana Resisteix, del català al 100% a tot arreu i clama per deslligar-se del govern autonòmic

Redacció 14/05/2022

L’Assemblea de Representants del Consell per la República ha tingut aquest dissabte una maratoniana sessió de gairebé cinc hores on s’han tocat multitud de temes tan d’organització interna i de desenvolupament de les institucions com s’ha entrat a votar un bon nombre de mocions producte tant d’iniciatives dels membres de l’Assemblea com dels diversos grups de treball que es van posar en marxa en constituir-se el que està cridat a ser el legislatiu del Consell per la República.

De les mocions la que més debat ha suscitat és la que demanava una posició clara de l’Assemblea davant la iniciativa dels JJOO als Pirineus en el 2023, moció que semblava entrar en conflicte amb la consulta que el Govern del Consell ha engegat, molt més neutra. Així doncs, la moció que demanava un clar posicionament contra el JJOO, ha passat amb un 62% de SI, un 27% de NO i 11 abstencions. Una moció anterior, també guanyadora per un resultat molt similar, demanava que la consulta del Govern fos clara, unívoca i binària. Han estat, doncs, dos clars posicionaments de l’Assemblea en contra de la tibiesa del Govern del Consell que havia decidit, en principi, no posicionar-se a l’espera de la seva pròpia consulta, que res té a veure amb la que ha promogut el Govern autonòmic.

Respecte aquesta dualitat de governs, diverses veus dels representants s’han fet sentir en la direcció d’anar progressivament obviant el Govern autonòmic que, “segons es va comprovant, no ens portarà a la independència” amb frases clares com “No s’hauria de perdre temps en instar o demanar res” a cap institució autonòmica.

Per majories nencara molt més àmplies s’han votat mocions a favor del moviment de Meridiana Resisteix i en favor de desobeir i de donar cobertura legal als docents que no facin cas a la imposició del 25% de castellà a al’escola. També és de destacar que també s’ha intervingut a l’assemblea en aranès i en llengua de signes “dues llengües també oficials a Catalunya”.