Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La nova Plaça del Poble d’Andorra la Vella serà en dos nivells i costarà 4 milions

El despatx Data Arquitectura ha guanyat el concurs d’idees del Comú d’Andorra la Vella per remodelar la Plaça del Poble de la capital andorrana

Redacció 07/03/2023
Simulació del resultat del projecte de Plaça del Poble

El despatx Data Arquitectura, format pels arquitectes Marta Ruiz i Mario Blanco, ha guanyat el concurs d’idees del Comú d’Andorra la Vella per remodelar la Plaça del Poble de la capital andorrana. Segons el consistori, aquesta proposta és la que millor aconsegueix lligar “la mobilitat de les persones, la fluïdesa, amb la constitució d’un centre de retrobament social i cultural”. Al concurs s’hi van presentar onze propostes però aquesta va ser triada pel jurat per unanimitat.

Els arquitectes rebran un premi de 10.000€, a més de la possibilitat que s’acabi convertint en un encàrrec executiu. De moment, però, el projecte quedarà aturat esperant el resultat de les properes eleccions. Serà la nova corporació municipal la que decideixi si finalment s’executa o no. En cas que finalment s’impulsin, les obres podrien durar entre vuit o nou mesos si es pogués treballar amb total llibertat, però segurament es tardarà més atès que hi ha la voluntat de mantenir els usos de la plaça i, per tant, fer les obres per fases.

El nou projecte contindrà espais verds, jocs infantils, miradors, punts de descans i està previst que sigui més accessible que la plaça actual.