Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La Generalitat Valenciana licita l’exhumació de 49 fosses de víctimes del franquisme

L'exhumació podria suposar la recuperació de les restes de 422 assassinats pel feixisme espanyol

|

- Publicitat -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana ha publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic i al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), la licitació d’un contracte que permetrà desenvolupar el Pla d’Exhumacions de la Generalitat 2023 i que inclou la recerca de 422 noves víctimes del franquisme i la dictadura a 49 fosses localitzades als cementeris de Castelló de la Plana, Paterna i Alacant.

Publicitat

El contracte d’indagació i investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista ascendeix a 780,007,14 euros i es divideix en tres lots per a desenvolupar els treballs als tres cementiris.

El primer dels lots centrarà la seua intervenció en les files 6, 7, 8, 9, 10, 13 i una tomba del cementiri de Castelló de la Plana per a trobar 228 persones. El segon preveu els treballs de localització i exhumació a 41 fosses del cementiri de Paterna on es pretén localitzar un total de 180 víctimes. L’últim dels lots inclou la recerca de 14 víctimes a la fossa VIII del cementiri d’Alacant.

L’equip de treball per a realitzar les intervencions haurà d’estar compost, com a mínim, per un historiador, un arqueòleg i un especialista forense. Les ofertes poden presentar-se fins al pròxim 13 de juny a les 14.30 hores.

Et pot interessar  Baldoví: “Revertirem l’estat lamentable de les rodalies assumint la competència"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió