Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

[Vídeo] Posen l’himne espanyol a tot drap per la presentació del llibre de Junqueras a Eivissa

Taxistes a l’aeroport de l’illa fan sonar la marxa reial en reconèixer Gabriel Rufián

Redacció 13/09/2019
Llibre 'Contes des de la presó' d'Oriol Junqueras en una parada durant la diada de Sant Jordi. Imatge del 23 d'abril de 2019. (Horitzontal)

Avui a dos quarts de nou del vespre, el Club Diario de Ibiza acull la presentació del llibre d’Oriol Junqueras ‘Contes des de la presó’, i una altra publicació signada per Sergi Sol: ‘Oriol Junqueras. Fins que Siguem lluires ‘.

L’acte comptarà amb la presència del diputat d’ERC Gabriel Rufián, el propi Sol, Maxi Calero, Domingo Alfonso, Pep Picas i Mateu Xurí. Tots dos volums estan editats per Ara llibres.

Resulta que, segons el diputat republicà, quan alguns taxistes els han reconegut han posat a tot drap des dels seus vehicles l’himne d’Espanya. Rufián ho ha gravat amb el seu telèfon i ha pujat el moment que la marxa reial ressonava. A més, el republicà ha afegit el següent text: ” Se agradece el recibimiento de los taxistas cuando nos han visto. Seguiremos defendiendo sus derechos laborales en el Congreso contra sus admirados patriotas de PP y C’s.”

No és la primera vegada que l’unionisme espanyol usa l’himne d’Espanya com a arma, evidenciant així que entenen que els catalans no ens sentim espanyols. Durant l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada, un conegut i tronat feixista de Sitges va posar la marxa reial des d’un hotel just en el moment que el president de la Generalitat, Quim Torra, feia l’entrega.